Aja Dumeh

Aja manut Baoesastra Djawa W.J.S. Poerwadarminta ora kena (nindakake, nlgakoni), ora prayoga yen; dene dumeh tegese mung amarga (jalaran) saka.  Aja dumeh biasane kanggo sesanti manungsa marang samubarang kang ana ing ngalam ndonya kayata: aja dumeh sugih, aja dumeh pinter, aja dumeh pejabat, aja dumeh pimpinan, aja dumeh wong pangkat, aja dumeh ayu, aja dumeh bagus, lan aja dumeh liyane kang ana sesambungane kara bebrayan agung (masyarakat).

Aja dumeh sugih tegese ora kena (nindakake, nlgakoni), ora prayoga yen mung amarga (jalaran) saka sugihe tumindak deksia marang sapadha-padha, pamer kasugihane, rumangsa kabeh manungsa mesthi mbutuhake kasugihane.

Aja dumeh pinter tegese ora kena (nindakake, nlgakoni), ora prayoga yen mung amarga (jalaran) saka kapinterane kabeh kudu manut marang dheweke, nganggep yen wong liya ora bisa apa-apa, kabeh kalah karo kapinterane.

Aja dumeh pejabat tegese ora kena (nindakake, nlgakoni), ora prayoga yen mung amarga (jalaran) saka jabatane gemedhe sirahe gela-gelo nganggep sapa sira sapa ingsun terus tumindak sakkepenake dhewe amarga rumangsa ora bakal ana kang wani malangi sakabehe tumindakke. Nganggep yen wong lisa sadrema kongkonan kang kudu manut sakabehing prentahe.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: